Berrikuntza errezeta gisa Ferran Adriarekin
«Las Huellas de El Bulli» pintxoaren ondoren, Ferran Adrià Donostiara itzuli da, «Un Año con Sabor a Oportunidades» izeneko hitzaldia emateko.
Ferran Adria chef eta elBullifoundation delakoaren sortzailea ostalaritza sektoreko 160 profesional baino gehiagorekin bildu zen joan den asteazkenean, urriak 19, Donostiako Aquariumean, “Un Año con Sabor a Oportunidades” izeneko ekitaldian.
Gipuzkoako Ostalaritza Elkarteak eta Caixabankek antolatuta, sukaldariak negozio bati bultzada emateko kudeaketa gakoak partekatu zituen bertaratutakoekin, eta ostalaritzari eta etorkizunari buruzko bere ikuspegia helarazi zien.
Gaur egun, ostalaritza eta jatetxeak ingurune aldakor batean bizi dira eta elkarrekin bizi dira, non eskaerak azkar aldatzen diren eta ezagutza teknikoak erraz zaharkitzen diren. Testuinguru horretan, ElBullifundationen sortzaileak adierazi zuen ez dagoela negozio batek aurrera egin dezan mirarizko errezetarik, baina badira horretan lagun dezaketen jarraibideak: «Finantza-ezagutza ona izatea, negozio-plan on bat izatea eta aurrekontu-plan bat egitea».
Bertan izan ziren Adrià eta Ander González, Astelena jatetxeko sukaldaria; Elkano jatetxeko eta Txepetxa tabernako Aitor Arregi eta Manu Marañon; Mikel Ubarretxena, Gipuzkoako Ostalarien Elkarteko presidentea, eta Angel Garabieta, CaixaBankeko retail bankako zuzendari komertziala. Guztiek nabarmendu zuten Gipuzkoako ostalaritza-establezimenduen potentziala.