Historikoa, bakarra… 2021eko Euskal Sagardoari buruz hitz egitean adjektibo horiekin bat datoz adituak. Baina zerbait nabarmendu behar izanez gero, hori kalitatea eta ugaritasuna da, horrela azaldu dute Euskal Sagardoa Jatorri Deiturak, Gipuzkoako Sagardotegien Elkarteak eta Sagardoa Route elkarteak. Guztira bost milioi kilo sagar biltzea aurreikusten dute Euskal Sagardoaren sagastietan.
Hala ere, gauza onak itxaron egin behar dira. Eta sagardoarekin gauza bera gertatzen da. Beraz, 2022ko sagardotegi denboraldira arte itxaron beharko dugu edari bikain hau dastatzeko.
Baina sagardoa sagarrez egindako edari huts bat baina gehiago da. Sagardoa tradizioa, kultura eta elkartasuna da. Izan ere, urte berria sagardo edalontzi batekin inauguratzea baino bezalakorik ez dago. Beraz, jar ditzagun edalontziak goian eta ospa dezagun uzta berri hau txoootx! aldarrian.