Pintxoaren Institutuak Alde Zaharreko 11 taberna bereizi ditu
Pintxoaren Institutuak kalitate proposamenengatik nabarmentzen diren 52 tabernek osatutako gida bat argitaratuko du
Donostiako Pintxoaren Institutuak hiriko 14 establezimendu berriri eman zizkien sariak joan den astelehenean, urriak 17, Kontxako baranda moduan, bere mokaduen kalitateagatik. Ostalaritzako 14 establezimendu horietatik 11 Alde Zaharrekoak dira.
Gainera, Pintxoaren Institutuak gida bat argitaratuko du laster, gidaren ebaluatzaile taldeak 200 taberna baino gehiagoren artean aukeratu dituen 52 tabernekin. «Pintxoak egiteko ohitura mantendu, indartu eta zabaldu nahi dugu; tradizioan, kalitatezko eta hurbileko produktuarekiko errespetuan, ondo egitean eta profesionaltasunean oinarrituta».
Ganbara, Gandarias, Sukaldean eta Zazpi STMk bi baranda egin behar izan zituzten gastronomian, zerbitzuan, upategian eta jasangarritasunean maisutasunez jokatzeagatik, eta berrikuntzan, abangoardian, ardoaren tratamendu bikainean eta produktuarekiko errespetu handiarekin nabarmendu ziren.
Bestalde, Antonio Bar, Bergara, Itxaropena, Kofradia Itsas Etxea, La Bodega Donostiarra, La Cervecería de El Antiguo, La Espiga, Matalauva, Muxumartín eta Txepetxa baranda batekin saritu zituzten beren gastronomiagatik, baita beste alderdi batzuengatik ere: zerbitzua, upategia, elikagaien segurtasuna, jasangarritasuna, kudeaketa eta instalazioak.
Baranda bat edo bi dituzten tabernak Donostiako Pintxoaren Institutuaren gida-berrian sartuko dira, baita hainbat auzotako beste 38 establezimendu ere, beren kalitatea nabarmentzen duen diploma batekin.